Product in beeld - Australische Grain fed Angus beef
AustraliŽ is 240 maal zo groot als Nederland en telt minder dan 22 miljoen inwoners, en heeft een Black Angus veestapel die meer koppen telt dan inwoners. Echter qua naam loopt het Australische Grain fed Angus beef wat achter in West Europa, ons inziens geheel onterecht. AustraliŽ heeft net als Noord Amerika een traditie op ďgrain fed beefĒ echter is minder bekend dan de Amerikaanse tegenhanger. het vlees heeft echter een groot voordeel op het Noord Amerikaanse vlees, word door de EU minder met belastingen en heffingen belast, dus gunstiger van prijs. Ook heeft de hele hormoon geschiedenis die het Noord Amerikaanse vlees heeft in zijn geheel geen invloed gehad op het Australische vlees, en de fok methode die zij hanteren. Hier hebben ziekten minder invloed op de vee stapels dan Noord Amerika, en hoeven geen onnodige geneesmiddelen toegepast te worden. Qua kwaliteit staat het Australische vlees ver boven het Noord Amerikaans, neemt niet weg dat de Amerikanen een groter marketing budget tot beschikking hebben, en op deze manier een groot marketing plan in werking hebben gezet en zo hun vlees op een andere manier in de markt zetten.


Australische Black Angus 100 dagen grain fed rundvlees heeft een delicate smaak, is geweldig van marbling, het intramusculaire vet gehalte is in de rump en loin gedeelte dermate hoog dat het vaak vergeleken word met Noord Amerikaans, echter heeft het meer smaak en ďtenderĒ, is veelal gezonder en gunstiger geprijsd.

"Het lekkerste rundvlees comes from down under"

Oakey wordt geproduceerd in het zuiden van AustraliŽ. Hier zijn grote delen van het landschap vlak, er zijn enorme weides en de lucht is er schoon. Hier hebben de runderen de ruimte om te scharrelen en te grazen. Oakey heeft de hele keten in eigen beheer, van opfok van de runderen tot aan het verpakken van het eindproduct. Het vlees uit AustraliŽ moet in Europa nog zín stempel zetten, maar in de rest van de wereld heeft het zich al bewezen. Het vlees is uitermate zacht en heeft een zeer rijke smaak. Deze rijke smaak heeft het vlees te danken aan het feit dat de runderen in de periode van afmesten minimaal 100 dagen met granen (GMO vrij) worden gevoerd. Hierdoor ontstaat er een mooie marmering in het vlees. Door de marmering is het vlees extra zacht en sappig. Dit komt de smaak ten goede!

Oakey wordt geproduceerd in AustraliŽ, en door Euro Meat Oss gedistribueerd in Nederland en BelgiŽ.

Euromeat Oss kan het volgende assortiment vers aanbieden:
- Haas z/ketting
- Ribeye 5rib lip off
- Striploin 3rib
- Heart of rump
- Picanja
- Bovenbil
- Platte bil
- Spierstuk
- Flapmeat

Euro Meat Oss kan alle technische delen in originele verpakking vers tegen de beste prijzen en condities leveren. Neem contact op met ons voor meer informatie.

 


 

 

 

 

 

© Euromeat Oss Disclamer  |  Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden