BraziliŽ
Als een van de weinigen restaurant en catering foodservice bedrijven, importeren wij zelf ons rundvlees uit Zuid Amerika en kopen dit niet op de Nederlandse markt bij handelaren die het oog voor kwaliteit verliezen. Enkel zo houden wij grip op kwaliteit van slachthuis tot aan levering bij uw bedrijf, Wij leveren uit eigen import in diverse variaties, aan het stuk of gesneden, vers of bevroren.
Vanuit BraziliŽ importeren wij vlees van een cross-breeder ras, te weten Bos Taurus-Zebu, dit ras combineert de marmering, tenderness en vetafzetting op de huid van de Bos Taurus met de eigenschappen van de Zebu om in een tropische klimaat en bij hoge temperaturen een perfecte malsheid te ontwikkelen, en op relatief jonge leeftijd een zwaar karkas op te bouwen. Mede door deze laatste eigenschap levert dit ras al vroeg, mooie ontwikkelde technische delen. De jonge stieren lopen vrij rond op de pampa's en eten niet alleen het karakteristieke gras, maar ook kruiden en planten. Mede daardoor ligt de kwaliteit van het Braziliaanse ras op een hoog niveau. Het is mals, heeft een exclusieve smaak en structuur en een uitstekende vlees/vetverhouding. De jongen stieren mogen geen scharrel genoemd worden, maar beschikken over tientallen malen meer ruimte per dier dan de Europese scharrel koeien.

Uruguay - Argentinie - Chili
Uit Uruguay, ArgentiniŽ en Chili betrekken wij rundvlees van het Hereford ras en de cross-breeder Hereford-Black Angus. Ook dit rundvlees, van door ons zelf geselecteerde slachthuizen is hoogwaardig van kwaliteit. De runderen grazen in een aangenaam klimaat op de pampaís. Ze hebben daar volop de ruimte en voeden zich met een grote diversiteit aan gras, planten en kruiden die aan het vlees van dit ras een specifieke smaak meegeven.

Ierland
Vanuit Ierland importeren wij rundvlees van de beste kwaliteit ossen.
Kwaliteitsbewuste ondernemers kiezen steeds vaker voor ossenvlees uit Ierland. Ossenvlees is prachtig mals en gemarmerd. Dat wil zeggen dat het niet te mager is en dat de kleine beetjes intramusculair vet zorgen voor een goede malsheid en dat het vlees zeer smaakvol is. De Ierse vleescultuur combineert de eigenschappen van verschillende vleesrassen om er de beste eigenschappen uit te halen. De in Ierland gebruikte rundrassen zijn hun eigen Whitehead, het Britse Hereford en het Franse Charolais. Tussen de rassen wordt onderling gekruist, overigens ook wel met Friese koeien. Het krachtvoer dat Iers vleesvee krijgt is puur natuur en dat proef je.

Schotland
Uit Schotland betrekken wij via onze eigen vleesgroothandel van kleine boerderijen op zeer beperkte schaal een top kwaliteit product. Afstammeling van de grote wilde oerossen, Bos Primigenius, een van de absolute top kwaliteiten op de huidige markt is vlees van de Aberdeen Black Angus. Angus is een gevolg van gemengde kuddes van Forfarshire en Aberdeenshire , en heeft de smaak van de hooglanden, van de harde winters. Kies voor een perfecte marmering en malsheid, en vraag naar de mogelijkheden om uw gast top kwaliteit te leveren.

Nederland - Duurzaam uit Brabant.
Duurzaam Charolais rundvlees, kwaliteit met een Bourgondische achtergrond uit Brabant.
De historici zijn het er wel over eens dat de Charolais zich in BourgondiŽ heeft ontwikkeld en daar zo mooi "Bourgondisch" is geworden, en dit voornamelijk in de regio rond Charolles - vandaar ook de naam Charolais - op de prairies van Brionnais aan de oevers van de Arconce en in het SaŰne-et-Loire gebied. Tijdens de Franse revolutie (1789) breidde zich dit alles over de rest van BourgondiŽ uit. Vanaf de 19e eeuw werd de "witte os" het symbool voor een goede kwaliteit vlees in verschillende delen van Europa.

Vers 100% vrouwelijk rundvlees van top kwaliteit Charolais runderen speciaal door ons geselecteerd. De door ons geselecteerde Charolais runderen brengen meer dan 75% van het jaar op grasland door. Zij grazen vredig door weide in een rustige en natuurlijke omgeving en worden bijgevoerd met granen en hooi. Eind November, het begin van de koude winter gaan de dieren naar een beschutte ruimte, goed geventileerd en afgeschermd voor geluiden van buiten kunnen zij in alle rust de winter doorbrengen. Ze blijven hier tot Maart. Tijdens de winter periode bestaat het dieet voor de runderen uit plantaardige producten als hooi, kuilgras, graan en zonnebloemolie. Het deel graan word verhoogt tot een optimaal niveau om een perfect intramusculair vet te verkrijgen en zo een mooie marmering te ontwikkelen, en juist het vet op de spierdelen zal door de uitgebalanceerde voeding zo laag mogelijk blijven. Het vlees word na de slacht 2 weken op het karkas gerijpt in een speciaal geconditioneerde koeling, en daarna uitgesneden volgens specificatie van onze klanten.


Top kwaliteit rundvlees van het Brabantse land"

Runder Ras Aantal runderen Karkas gewicht Vet op spieren (mm) Vet kleur Vlees kleur Marbling score Vlees PH
Black Angus 13,853 314 7,8 4,9 5,3 1,6 5,8
Charolais 1,069 345 4,6 5 5,2 1,5 5,8
Friesian 2,077 312 3,6 5,4 4,5 1,7 5,9
Hereford 4,462 315 8,4 4,9 5,3 1,6 5,8
Simmental 3,045 331 5,6 5 5,3 1,5 5,8
Limousin 648 329,5 5,4 5 5,3 1,7 5,8
 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

© Euromeat Oss Disclamer  |  Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden